Tips till hotell i Barcelona

I Barcelona finns det många hotell att välja mellan, närmare bestämt cirka 400. Av dessa 400 är de flesta mellanklasshotell, med det finns även en hel del budgetvarianter samt hotell av den mer kostsamma varianten. Hotellen ligger utspridda i hela staden, men det spelar inte så stor roll var du bokar hotell i Barcelona eftersom kollektivtrafiken fungerar så smidigt, och där du med hjälp av tunnelbana eller buss kan ta dig runt i hela staden utan problem. Vill du ändå bo mitt i smeten finns det gott om hotell här, både billigare och dyrare sådana.

Är du på budgetresa kan det förslagsvis vara bra att spara pengar genom att bo på vandrarhem. Då kan man komma riktigt billigt undan eftersom man delar rum med andra. Pengarna man sparar kan man lägga på annat roligt som en god middag eller en shoppingrunda.

För den som inte är ute och ränner på nätterna kan det kanske vara en bättre idé att bo något utanför stadens centrum då det om nattetid förs en hel del oljud där. Priset kan variera en hel del med tanke på vilken tid på året du hade tänkt boka hotell i Barcelona, ta en koll på Hotell Barcelona bloggen där de tar upp mycket hur priserna ser ut.

Under högsäsongen stiger både efterfrågan och priserna, så är sol och värme inte ett måste kan det vara en bra idé att åka under det kallare vinterhalvåret då både priser sjunker och köer till sevärdheterna minskar rejält.

Länktips Barcelona hotell

Kort men bra film från Barcelona


RSS 2.0